5 Būdai, kaip pagerinti miego kokybę

5 Būdai, kaip pagerinti miego kokybę

Kokybiško miego nauda žmogaus organizmui - neįkainojama. Jis būtinas norint palaikyti normalią fizinę ir psichinę sveikatą. Deja, bet kas trečias žmogus pasaulyje jaučia tam tikrus nemigos simptomus. Tam įtakos turi dažnai patiriamas stresas, nepalankios miego sąlygos, netinkami miego ar gyvenimo būdo įpročiai ir kt. Šiandienos įrašu norime su jumis pasidalinti 5 patarimais, kurie gali padėti pagerinti jūsų miego kokybę.


 

MIEGO GRAFIKAS

Nusistatykite savo miegojimo ir pabudimo laiką ir stenkitės jo laikytis kiekvieną dieną (įskaitant ir savaitgalius). Tokiu būdu pripratinsite savo smegenis natūraliai jaustis pavargusiomis, atėjus miegui skirtam laikui, be to, bus labiau tikėtina, kad išmiegosite pakankamą valandų skaičių. Primename, jog suaugusiam žmogui reikia 7 - 9 val. miego kasnakt, tad turėkite tai omenyje  pasirinkdami savo miego laiką, pavyzdžiui, jei keliatės 7 val, rekomenduojama užmigti iki 23 val. ir pan.


 

TEISINGA MIEGO RUTINA

Tai - tam tikrų veiklų visuma, kurią atliekate kiekvieną vakarą, likus 30 min. - 2 val. iki miego. Atėjus šiam laikui rekomenduojama nevalgyti daug ir sunkaus maisto, negerti alkoholio bei kofeino turinčių gėrimų, nenaudoti mėlyną šviesą skleidžiančių prietaisų bei vengti aktyvaus sporto - visa tai gali sutrikdyti jūsų miegą. Vietoje to vertėtų užsiimti kokia nors jus raminančia veikla: paskaitykite knygą, pasiklausykite muzikos, pagulėkite šiltoje vonioje, pamedituokite, užsiimkite joga, gilaus kvėpavimo pratimais ar pan. Tai gali jums padėti atsipalaiduoti ir lengviau užmigti.


 

MIEGO APLINKA

Norint pagerinti savo miego kokybę pagalvokite ne tik apie vidinius, bet ir išorinius veiksnius, pavyzdžiui, kambario sąlygas. Visų pirma, miegamajame turėtų būti miegui palanki temperatūra. Geriau išsimiegosite, jeigu čia bus kiek vėsiau (16 - 21 °). Be to, svarbu pasirūpinti tyla - išjunkite visus elektroninius prietaisus, jei reikia - uždarykite langus, garsui slopinti naudokite ausų kištukus. Taip pat užtikrinkite, kad miegamajame būtų kuo tamsiau - išjunkite šviesas, naudokite tamsias užuolaidas, akių kaukę ir pan.


 

PATOGI LOVA

Lova - pagrindinis miegamojo akcentas, tad svarbu, kad laikas praleistas joje būtų kuo įmanoma komfortiškesnis. Rekomenduojame rinktis lovą su minkštu atlošu, kad joje galėtumėte ne tik patogiai miegoti, bet ir sėdėti. Taip pat itin svarbu pasirūpinti kokybišku čiužiniu. Vertėtų apsvarstyti anatominio čiužinio įsigijimą, kuris prisitaiko prie jūsų kūno linijų ir palaiko kūną anatomiškai teisingoje pozicijoje, taip užtikrindamas ortopedinį efektą. Jį renkantis pagalvokite apie savo miego įpročius: miegantiems ant nugaros rekomenduojamas vidutinio kietumo, miegantiems ant šono - minkštesnis, o mėgstantiems miegoti ant pilvo - kietas čiužinys. 


 

TINKAMA ANTKLODĖ

Jūsų miego kokybė gali priklausyti ir nuo naudojamos antklodės. Norint ją pagerinti rekomenduojame pabandyti miegoti su sunkia antklode. Moksliškai įrodyta, jog jos spaudimas skatina melatonino ir serotonino gamybą organizme, tad ja užsiklojus tampa lengiau nurimti, atsipalaiduoti, greičiau užmigti ir ramiau išsimiegoti.


Guru baldai asortimente rasite stilingas miegamojo lovas, patogius čiužinius bei kokybiškas sunkias antklodes jūsų kokybiškam miegui. Užsisakykite internetu jau dabar!