Kaip pasirinkti kokybiškus lauko baldus savo sodui?

Kaip pasirinkti kokybiškus lauko baldus savo sodui?

Vasarą sodo pavėsinė ar terasa atstoja namų svetainę - čia pietaujame, ilsimės, leidžiame laiką su šeima ir draugais. Tam, kad čia praleistas laikas būtų dar malonesnis, svarbu pasirūpinti patogiais ir kokybiškais lauko baldais. Dalinamės 5 naudingais patarimais, kaip pasirinkti lauko baldus, kurie jus džiugintų ne vienerius metus!

1. ATKREIPKITE DĖMESĮ Į KOKYBĘ

Pats svarbiausias dalykas renkantis lauko baldus - tai medžiagų kokybė. Nuo to priklausys baldo patvarumas ir ilgaamžiškumas. Išskiriamos 4 pagrindinės lauko baldų medžiagos: mediena, metalas, plastikas ir ratanas. Nors mediena suteikia jaukumą, tačiau ji reikalauja ypatingos priežiūros. Tuo tarpu baldai iš plastiko ir ratano yra atsparūs aplinkos veiksniams - nepaveikūs drėgmei, rūdijimui ir kt.

2. PASIRINKITE TINKAMĄ BALDŲ DYDĮ

Prieš pirkdami baldus pradžioje išmatuokite turimą erdvę. Norint, kad terasa atrodytų harmoningai, svarbu pasirinkti tinkamas baldų proporcijas. Prireikus galite nusibraižyti baldų išdėstymo planą. Tam, kad erdvėje būtų lengviau įsivaizduoti jų užimamą plotą, galite išklijuoti jų kontūrus lipnia juosta ar išdėlioti lapus ant žemės. Nepamirškite palikti pakankamai vietos patogiam praėjimui, kėdžių atslinkimui ir pan.

3. IEŠKOKITE FUNKCIONALIŲ BALDŲ

Jeigu jūsų terasoje mažai erdvės - patariama rinktis baldus, kurie atliktų kelias funkcijas, galėtų transformuotis iš vieno į kitą. Kitas svarbus niuansas - kompaktiškas baldų sandėliavimas arba jų daugiafunkcinis panaudojimas, pavyzdžiui, viena į kitą susineriančios kėdės, ar kabantis krėslas, kuris vasarą puikiai tarnautų kaip lauko baldas, o atėjus rudeniui būtų pernešamas į svetainę.

4. SKIRKITE PIRMENYBĘ PATOGUMUI

Lauko terasa - vieta, kurioje leidžiame ilgus vasaros vakarus su šeima ir draugais, tad svarbu, kad ji būtų komfortiška. Dėl to patarima rinktis sėdimus baldus su kokybišku paminkštinimu, pagalvėlėmis ir pan, kad būtų patogu ir jauku, lyg sėdint namuose ant sofos!

5. RINKITĖS PRIE INTERJERO DERANTĮ DIZAINĄNa ir paskutinis, bet ne ką mažiau svarbus kriterijus - baldų dizainas. Siekiant geriausio rezultato stenkitės išlaikyti stiliaus, spalvų ir medžiagų vientisumą. Norint sukurti jaukumą ir unikalumą terasos interjerą galite pagyvinti įdomių formų kabančiais ar pastatomais krėslais ir pan.


Jeigu ieškote kokybiškų ir stilingų baldų savo sodui - kviečiame apžiūrėti „Guru baldai” lauko baldų asortimentą! Aukšta kokybė, maksimalus komfortas, puiki kaina ir net 2 metų GARANTIJA!