Miegamojo interjeras. Kaip teisingai įrengti miegamąjį?

Miegamojo interjeras. Kaip teisingai įrengti miegamąjį?

Miegas - energingos ir produktyvios dienos paslaptis, tad itin svarbu miegui skirti pakankamai dėmesio. Miego kokybei įtaką daro daugybė veiksnių, įskaitant ir erdvę, kurioje miegame. Taigi norime su jumis pasidalinti patarimais, kaip reikėtų įrengti savo miegamojo kambario interjerą, kad jus džiugintų ramus ir kokybiškas miegas kasnakt.

NAUDOKITE RAMIAS SPALVAS 

Visų pirma, miegamojo įrengimui rekomenduojama rinktis švelnias vėsias spalvas, tokias kaip: šviesiai mėlyna, pilka, žalia ar levandų. Šios spalvos mažina kraujospūdį bei slopina įtampą, tad jos padės užtikrinti ramų nakties miegą. Taip pat tinkami ir natūralūs rudi žemės atspalviai, kurie leis lengviau atsipalaiduoti bei nurimti. Šie spalvų akcentai gali atsispindėti miegamojo sienose, balduose ar patalynėje, tačiau nepersistenkite su jų kiekiu ir ryškumu, kadangi per daug intensyvios spalvos gali pradėti varginti akis.

NEPERKRAUKITE INTERJERO

Miegamasis skirtas miegui, tad reikėtų vengti šiame kambaryje laikyti daug su šiuo procesu nesusijusių daiktų. Stenkitės apsiriboti tik būtinais baldais: lova, naktiniu staliuku, drabužių spinta ir krėslu ar kėde. Apskritai, miegamajame neturėtų būti daug įvairių dekoracijų, veidrodžių ar elektroninių prietaisų - jie sukelia netvarkos ir chaoso pojūtį, kuris skatina nuovargį bei stresą, o to prieš miegą mums reikia mažiausiai. Norėdami pagyvinti interjerą, pakaks vieno paveikslo, gėlių vazos ar kvapnios žvakės.

RINKITĖS FUNKCIONALIUS BALDUS

Pagrindinis ir svarbiausias miegamojo akcentas - lova. Ją renkantis svarbu atkreipti dėmesį ne tik į jos kokybę ir dizainą, bet ir funkcionalumą. Siekiant miegamajame išlaikyti ramybę ir švarą, rekomenduojame rinktis lovą su patalynės dėže. Taip išvengsite betvarkės bei dulkių kaupimosi po lova, šią erdvę išnaudodami patogiam patalynės ar kitų daiktų laikymui. Taip pat ne ką mažiau svarbus pirkinys - patogus ir kokybiškas čiužinys. Renkantis jį, rekomenduojama atkreipti dėmesį ne tik į jo kietumą, bet ir į tai, iš kokių spyruoklių jis pagamintas. Patariame rinktis čiužinį su nepriklausomų spyruoklių bloku Antinoise, kuris suteiks ortopedinį efektą bei užtikrins natūralią stuburo padėtį miego metu.

Gurubaldai e-parduotuvėje rasite platų stilingų ir komfortiškų lovų asortimentą. Belieka pasirinkti patinkantį dizainą, matmenis bei spalvą ir mėgautis komfortišku poilsiu savo miegamajame!