5 Būdai, kaip vizualiai padidinti mažą būstą

5 Būdai, kaip vizualiai padidinti mažą būstą

Dažniausiai, pagrindinis žmonių, turinčių mažą būstą, noras - kiek įmanoma padidinti jo erdvę. Iš tiesų tai galite padaryti ir be didelių investicijų, tiesiog reikia žinoti keletą gudrybių. Dalinamės su jumis 5 naudingais patarimais, kaip galite maksimaliai išnaudoti ir vizualiai padidinti mažą namų erdvę!


OPTIMIZUOKITE EISMO SRAUTĄ NAMUOSE

Visų pirma, gerai apgalvokite, kokiomis trajektorijomis juda jūsų namų gyventojai kiekviename kambaryje. Pagal tai perstatykite baldus: atlaisvinkite praėjimus, nuo jų patraukdami visus didelius ir nebūtinus daiktus, kad namuose būtų galima kuo laisviau judėti.  

PALAIKYKITE TVARKĄ MATOMOSE VIETOSE

Neperkraukite grindų, ant stalų ir spintelių nelaikykite daugybės nereikalingų daiktų - netvarka ir daiktų perteklius kelia ne tik chaosą, bet ir apsunkina interjerą bei mažina erdvę. Apskritai, išmokite slėpti daiktus - viską, ko kasdien nenaudojate ar kas gadina bendrą kambario vaizdą, laikykite uždarose vietose: įsirenkite daugiau spintelių, paslėpkite už specialių užuolaidėlių ir kt. Be to, turint mažą erdvę, geriausia ją išnaudoti vertikaliai - pritvirtinkite daugiau spintelių prie sienos, spintas įrenginėkite iki pat lubų ir pan.  


UŽTIKRINKITE PAKANKAMĄ NATŪRALIOS ŠVIESOS KIEKĮ

Norint, kad patalpa atrodytų erdvi ir šviesi, įsileiskite į kambarį kuo daugiau natūralios šviesos. Ant palangių nestatykite didelių gėlių ar kitų masyvių dekoracijų, venkite ilgų, tamsių užuolaidų bei žaliuzių. Jei užuolaidos nėra būtinos jūsų privatumui - rekomenduojame iš vis jų atsisakyti, arba rinktis kuo lengvesnes ir šviesesnes.  

NAUDOKITE ŠVIESIAS IR NEUTRALIAS SPALVAS

Turint mažą erdvę venkite tamsių spalvų - nors jos sukuria jaukią ir ypatingą atmosferą, tačiau dar labiau mažina kambarį. Vietoje jų rinkitės šviesius, neutralių ir šaltesnių spalvų tonus - juos bus ne tik lengviau derinti tarpusavyje, bet jie vizualiai padidins patalpą.


RINKITĖS DAUGIAFUNKCINIUS BALDUS

Įsigydami baldus, kurie turi net kelias paskirtis, ne tik efektyviai išnaudosite turimą plotą ir padidinsite namų erdvę, bet ir sutaupysite - išvengsite papildomų baldų pirkimo. Puikus pasirinkimas stalas, kuris iš mažo kavos staliuko transformuojasi į valgomojo stalą ar sofa, kuri prireikus lengvai išsiskleidžia ir tampa patogia miegamojo lova.

Gurubaldai.lt e-parduotuvėje rasite funkcionalius, kokybiškus ir stilingus baldus, puikiai tinkančius net ir mažiems būstams! Apžiūrėkite mūsų turimą asortimentą jau dabar!