Kaip pasirinkti kokybiškas valgomojo kėdes?

Kaip pasirinkti kokybiškas valgomojo kėdes?

Valgomojo zona namuose vaidina ypatingą vaidmenį. Tai vieta, kurioje ne tik valgome, bet ir bendraujame su savo šeima bei draugais, leidžiame laisvalaikį, o galbūt čia net dirbame. Dėl to svarbu, jog čia esantys baldai būtų patogūs, kokybiški bei atrodytų stilingai. Dalinamės patarimais į ką verta atkreipti dėmesį renkantis valgomojo kėdes, kad jos atitiktų visus šiuos kriterijus.

 

KĖDŽIŲ DYDIS

Tam, kad būtų patogu, valgomojo kėdžių ir stalo masteliai turi būti tinkamai suderinti. Rekomenduojamas atstumas tarp sėdynės ir stalviršio turėtų būti maždaug apie 30 cm. Jei planuojate naudoti dvi ar daugiau kėdžių kiekvienoje ilgesnėje stalo pusėje, įsitikinkite, kad jomis yra užtektinai vietos - galite jas laisvai prislinkti po stalu, neliečiant kėdės vienos į kitą ar į stalo koją.


 

KĖDŽIŲ TIPAS

Valgomojo kėdės skirstomos į du pagrindinius tipus: su porankiais ir be jų. Valgomojo kėdes su porankiais rekomenduojama rinktis turintiems erdvų kambarį bei didelį valgomojo stalą. Nors porankiai suteikia papildomą atramą ir didesnį komfortą, tačiau jie užima ir gerokai daugiau vietos, tad jeigu jūsų valgomojo zona nedinelė ar prie stalo norite susodinti daugiau žmonių - verčiau rinktitės kėdes be porankių. Be to, jos kambariui suteikia lengvumo ir erdvumo pojūtį, jas lengviau išvalyti ir kt.


 

KĖDŽIŲ MEDŽIAGA

Vis labiau populiarėjantis pasirinkimas valgomojo kėdės aptrauktos barchatine medžiaga. Ant jų minkšta ir patogu sėdėti, be to jos maloniai liečiasi prie odos suteikdama dar didesnį komfortą. Taip pat tokios kėdės atrodo itin elegantiškai ir stilingai, turi subtilų blizgesį, tad gali tapti išskirtiniu jūsų valgomojo interjero akcentu. O svarbiausia - toks audinys atsparus didlimui bei nereikalauja ypatingos priežiūros. 


 

KĖDŽIŲ SPALVA

Siekiant sukurti harmoningą interjerą rekomenduojame valgomojo kėdžių spalvą derinti prie kitų baldų ir detalių - stalo, sofos, kilimo, užuolaidų ir kt. Jeigu norite, kad valgomojo kėdės taptų pagrindiniu akcentu - tuomet rinkitės ryškius ir sodrius tonus. Na, o jeigu nenorite eksperimentuoti - kreminiai, rudi ir pilki atspalviai - vismuonet puikus pasirinkimas, lengvai priderinamas bet kokiame interjere!


Guru baldai asortimente rasite patogias ir stilingas valgomojo kėdes už ypatingai gerą kainą! Užsisakykite internetu jau dabar!